Deze vraag krijg ik vaak! Waarom zou dit niet mogen ???
 
Mijn definitie van verwennen is als volgt: “Voldoen aan de behoeften van de hond zelf zodat hij zich goed voelt”. Je moet dus doen waar JIJ en JE HOND zich goed bij voelen. Dit is voor iedereen anders! Kijk dus niet naar wat anderen doen maar kijk naar je eigen situatie. 

 
Afbeelding met buiten, lucht, gras, hondAutomatisch gegenereerde beschrijving

Als ik hondeneigenaren begeleid in de opvoeding van hun hond dan stel ik altijd deze vragen als eerste:
  • Waarom heb je een hond gekocht?
  • Wat wil je bereiken met je hond?
  • Welke doelen wil je behalen?
Dit is zeer belangrijk om over na te denken. De antwoorden op deze vragen gaan namelijk bepalen hoe de opvoeding er zal uitzien. 
Een gezin met 2 jonge kinderen zal andere dingen moeten aanleren dan een gezin met al 3 andere honden dan een gezin waarbij de hond een therapiehond zal zijn in een coachingpraktijk. Je zal dus zelf je doelen moeten bepalen en zo een geschikt plan opstellen. 

Heb jij hier al eens over nagedacht?  

Laat je dus niet gek maken door wat anderen zeggen! Kijk vooral naar je eigen situatie. De behoeften van jouw hond zijn namelijk anders dan die van de hond van de buurman, je tante of je beste vriend! 
Er zijn uiteraard een aantal basisregels maar deze kan je finetunen naar jouw situatie. Jij moet samenleven met je hond dus het moet aangenaam zijn voor jou! Kijk altijd kritisch naar goedbedoeld advies van anderen en ga er pas mee aan de slag als het voor jou goed voelt. 

Wil je je situatie finetunen onder begeleiding?
Stuur me een bericht en ik help je verder ♥ 

0 Comments

Leave a Comment