1. Ze zijn veelzijdig in te zetten 
Je kan ze zowel op fysiek als mentaal vlak inzetten. Denk maar aan de bekende lavendel. Deze kan je zowel voor de wondzorg inzetten maar ook om te ontspannen. Peppermint is dan weer een goede ondersteuning voor de spijsvertering maar ook als je je wil concentreren. 


2. Snel door het lichaam opgenomen 
Na 20 seconden bereiken de moleculen al je hersenen, na 2 minuten je bloedbaan en na 20 minuten zit het in elke cel van je lichaam. Je kan deze dus snel inzetten in een situatie. Na 4-6u verminderd de werking en zal je dus opnieuw de etherische oliën moeten gebruiken. 

3. Krachtiger dan kruiden 
Ze zijn 100-10.000 keer geconcentreerder dan kruiden. Hierdoor kan je minder gebruiken en werken ze krachtiger. 

4. Goede kwaliteit = minder gebruiken 
Als je met etherische oliën aan de slag gaat is het belangrijk om goede kwaliteit te nemen. 100% pure etherische olie is belangrijk. Hierdoor werken ze beter maar zijn ze ook duurzaam in gebruik. Je hoeft dan maar enkele druppels of soms zelfs maar 1 druppel te gebruiken om een groot effect te hebben. Om deze reden gebruik ik de producten van Young Living. 5. Je kan zelf recepten maken 
Je neemt dan basismaterialen zoals epsomzout, marseillezeep, bruine zeep, gedemineraliseerd water, azijn, basiscrème, plantaardige olie,… Je voegt hier de gewenste etherische olie aan toe en je kan oneindig veel recepten maken! Ik maak zo mijn eigen wasmiddel, afwasmiddel, anti-tekenproduct, dagcrème, oorreiniger voor de honden, shampoo, … 


6. Moment van oogsten is belangrijk 
Om een nog betere kwaliteit te hebben is het moment van oogsten belangrijk. Niet enkel het seizoen maar ook de moment van de dag is belangrijk. Zo moet de ene plant best bij zonsondergang en de andere bij volle zon geoogst worden. Dit heeft met het bloeien van de plant te maken. Young Living heeft dit goed bestudeerd en zal zo elke plant op het juiste tijdstip oogsten. Ze kijken ook naar de juiste bodem voor de plant. Zo groeit lavendel het beste in Frankrijk en een andere plant op een koudere plaats. 

7. Dieren weten wat ze nodig hebben 
Een dier weet heel goed wat hij nodig heeft. Als je hen de volledige keuze geeft dan gaan ze bij een kwaaltje op zoek naar een bepaalde plant. Ze weten instinctief wat ze moeten doen. Wij als mensen denken er te veel over na. Je kan dit testen door max 3 flesjes met etherische olie aan te bieden aan je hond en te kijken naar de reactie. Je gaat zien dat het ene flesje bijna wordt opgegeten en bij de andere draaien ze hun kop weg. 

8. Veilig te gebruiken bij dieren 
Als je goede kwaliteit gebruikt en je weet op welke manier je de etherische olie moet toepassen, dan kan dit veilig ingezet worden. Ik denk hierbij aan de juiste verdunning, enkele oliën die je best vermijd en het liefste in een diffuser verstuiven. Er zijn zelfs dierenartsen die dit in de praktijk gebruiken! 


9. Koud diffusen 
Een stenen potje met een kaarsje is gezellig maar niet de beste optie om etherische oliën te verdampen. De moleculen gaan hiervan kapot waardoor je enkel geur hebt ipv het therapeutisch effect. Kies daarom voor een goede diffuser die op basis van trilling de etherische oliën gaat verstuiven. Young Living heeft hiervoor zeer mooie en degelijke diffusers. 

10. Geur en het emotioneel centrum 
Geur is het enigste zintuig dat rechtstreeks in verbinding staat met het emotioneel centrum in ons lichaam. Hierdoor linken we vaak onbewust een geur aan een herinnering. Denk hierbij aan een ziekenhuis of een lavendelveld op vakantie. Om deze reden kunnen we etherische oliën goed inzetten bij gedragsproblemen bij honden (maar ook bij onszelf!). Wil je starten met etherische oliën
Stuur me een bericht en dan bekijken we samen hoe jij kan starten! 

0 Comments

Leave a Comment